About

Jag är en Prepper som bor med sin familj i Sverige. Är och har alltid varit egen företagare, på både ont och gott.

Har hela mitt liv varit intresserad av kriser, hur man klarar sig bäst och vad kan man lära sig av både sina egna och andras erfarenheter. Jag tror på systemet men litar på mig själv, det är nämligen stor skillnad att tro på något och lita på någon.

Tvärtemot vad många tror så är pengar bara papper med lite färg på. Har du inte förberett dig i tid genom att köpa, spara och lagra produkter för att klara din och din familjs överlevnad kommer inte ens alla tussenlapar i Sverige hjälpa dig att köpa mat om butiken är tom. Kan bara säga “been there saw that”!

Comments
 1. Lina says:

  Hej!

  Jag heter Lina och jobbar på produktionsbolaget Titan. Vi håller på med en serie dokumentärprogram och har suttit och spånat på olika ämnen och något som intresserar oss på redaktionen är preppers och även människor som vill leva offgrid. Vi skulle vilja ha kontakt med människor som kan berätta lite om vad en prepper är. Vilka hot man ser och hur man löser olika typer av praktiska problem osv.

  Jag vill poängtera att vi inte på något sätt vill förlöjliga eller göra sig rolig över någonting. Snarare är programmet tänkt att inspirerar och få folk att tänka i nya banor. Om du känner till någon eller några som har lust att vara med i vårt program får ni gärna höra av er till mig så berättar jag mer.

  Mvh
  Lina Rosengren

 2. Norbert says:

  Hej, har tänkt på det du skriver om. Är medveten om att det egentligen bara är mat, skydd och värme som har värde i en riktigt taskig situation. Men, även preppern vill väl kunna spara för framtiden så jag har börjat kika på guld. Ok, men hur hanterar man det då? I tiden efter kollapsen – vem tar då emot en tacka på 100 g? Men så hittade jag detta https://www.valcambigold.com/store/Category/29-valcambi-minted-ingots-fine-gold-9999-1-100g.aspx – kolla i nedre delen, där finns en slags delbar (som en chokladkaka ungefär) tacka på 50 g som går lätt att dela upp i 50 st. 1 g-bitar. Med dagens pengar så är en sån bit 400 kr ungefär – perfekt i en framtid med ett kollapsat ekonomiskt system. Eller tänker jag fel? Kanske något för en postning?

  • preppers says:

   Hej Norbert,
   jag tror att guld är viktigt som värdebevarare och när man vill rädda en del av sin förmögenhet till efter SHTF. Om någon form av kris skulle inträffa så är guld oftast inte något att räkna med. Jag har haft många samtal med Bosnier och pratat om deras syn på guld och frågat vad var det som var viktigast. Tråkigt nog så säger alla att klassiska BBB är det som gäller under krisen. Pratade även med några som fick muta sig förbi kontroller och lyckades fly, även där var utländsk valuta som var det enda som accepterades.
   Men detta är en otroligt känslig fråga och eftersom jag tillhör inte den gruppen som tror på 2012 osv så satsar jag också på guld. Sanningen är att jag har satsat på det för cirka 10 år sedan, att rekommendera människor att köpa guld idag är något som jag aldrig kommer att göra; med tanke på riskerna att nedåtsidan är betydligt större än uppsidan. Men har du stora lager av allt, BOL och annat som vi brukar prata om och fortfarande pengar över så kan man nog köpa lite guld. Men även mest hardcore Goldbugs rekommenderar att man ska inte ha mer än 5% av sin förmögenhet i guld.
   Men jag skulle då ändå satsa på gamla svenska guldmynt eller Eagle dollar’s. Små bittar av guld är svårt att verifiera och många kommer att misstro att det är verkligen guld. Tänk dig själv vad skulle du våga acceptera som betalning?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s