Scenario fyra

Senaste dagarna orkar du inte längre se på TV eller läsa tidningen. Det är bara Israel hit och Iran dit, vem orkar bryr sig om dessa fundamentalister? Kan dem inte skriva om annat längre? 
Du tittar på din favorit TV program en lördag natt och nyheterna avbryter med senaste händelser “Israel har i förebyggande syfte bestämt sig att bomba strategiska anläggningar i Iran. Tel Aviv beklagar den stora förödelsen och skyller på mänskliga faktorn bombningen av staden Qom.” Det du inte vet för stunden är att denna staden med sina en miljoner invånare är en av shiamuslimernas heligaste plats och Irans teologiska centrum där alla troslärda utbildas. Om cirka 45 minuter så kommer det fler nyheter. Det verkar som det har exploderat kärnvapen i Tel Aviv och kort stund därefter även i Teheran och några andra städer i regionen. Amerikanska flygplan bombar utvalda måltavlor i hela mellanöstern. Turkiet passar på och rensar med sina bombmattor terroristernas baser i Irakiska Kurdistan och även några oljefält kontrollerade av Kurder. Du tänker på alla slags transporter är beroende av olja och bestämmer dig att hamstra lite ifall det skulle bli brist på visa produkter.
Söndag morgon du och några andra står utanför Coop för att ladda förrådet med mat och andra produkter som är bra att ha såsom toapapper, tandkräm, tvål och batterier. Du är förvånad att allting är nästan slut! Har personallen redan lagt undan varorna åt sig och sina familjer innan öppningsdags? Det hade du själv också gjort, tänker du. Du får med dig några konserver med fisk och korv. Det var allt du fick tag på. Kör till nästa butik men även där är allting slut. “Jäklar, tänker du, skulle köpt lite mera pasta och ris sist jag var och handlade. Och dem där värmeljusen på IKEA var ju så billiga, varför köpte jag inte tio förpackningar? Det är inte så att dem går ut om några månader eller så”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s